Články

Víkendový výjezd kvalifikace oddílového vedoucího

27.10.2019 | Víkendový výjezd kvalifikace oddílového vedoucího

O víkendu 18. - 20. října se 23 účastníků a 6 lektorů vydalo na výjezd kurzu KOV - kvalifikace oddílového vedoucího. Ubytovaní byli ve skautské základně v Dobré Vodě u Třebíče. Celé tři dny provázely přednášky o hrách, programu a stanovách Pionýra, vedení oddílu, propagaci atd.

V pátek jsme začali přednáškou o psychologii a pedagogice. Ráno nás čekala netradiční rozcvička v podobě logických hádanek. Během dne se nám střídaly hry a přednášky. Hráli jsme například Sudoku, kdy jsme běhali pro lístečky a dávali vedoucím, kteří je lepili na hrací plán. Mimo to jsme se potřebovali i stmelit jako kolektiv, proto jsme hráli i týmovky. Povídali jsme si i o nočních hrách, a tak nás v noci zavedli do lesa projít bludiště. Po večerech nám vedoucí pouštěli před spaním večerníček Kočičáci, což byla i motivace naší víkendovky.

V sobotu nás poslali spát podezřele brzo, tak jsme zůstali ještě vzhůru, kdyby se hrála ještě nějaká větší noční hra. Ale vedoucí nás převezli a nic se nehrálo. V neděli ráno jsme si vylosovali barevné papírky, které nás rozdělily do týmů, ve kterých jsme měli za úkol získat z písmenek slovo smetana. Pro lístečky jsme běhali ve dvojicích a dá se říct, že to byla upravená hra hutututu. Po přednáškách následoval úklid a odjezd domů. Myslím, že jsme se vrátili všichni unavení, ale spokojení.

Zpět