Články

Ostatní

Ledová města 2024 jsou minulostí
14.02.2024 | Ledová města 2024 jsou minulostí

Pololetní víkend 2. až 4. února byl plný zážitků, přátelských setkání, veselých historek a hlavně, byl plný dětí v Ledových městech. Ledová Praha, Plzeň, Karviná a Ledové České Budějovice, Brno a Liberec okouzlily dětské skupiny a rodiny z celé republiky.

Více informací

O jarních prázdninách nebudou úřední hodiny
31.01.2024 | O jarních prázdninách nebudou úřední hodiny

V týdnu od 5. do 11. února 2024 jsou z důvodu jarních prázdniny zrušeny úřední hodiny.

V případě nutnosti jsme Vám k dispozici na telefonu.

Více informací

Přidejte se a přispějte na dobrou věc!
13.11.2023 | Přidejte se a přispějte na dobrou věc!

Celý rok se bavíme tím, že vytváříme příjemné prostředí a naplňujeme volný čas dětí v našich pionýrských skupinách a oddílech. My brňáci se čtyřikrát do roka snažíme navzájem potkat i jinak než s oddílem za zády, udělat si takové neformální setkání a zasoutěžit si ve vědomostním Piokvízu, který pro naše vedoucí chystáme.

Více informací

Úřední hodiny kanceláře JmKOP o letních prázdninách
18.06.2020 | Úřední hodiny kanceláře JmKOP o letních prázdninách

Úřední hodiny o letních prázdninách budou pouze ve čtvrtek od 15.00 do 19.00.

Více informací

Připomínka výročí
24.04.2020 | Připomínka výročí

Rok 2020 měl patřit hlavně oslavám 30. výročí obnovení samostatné činnosti Pionýra, ale sluší se připomenout, že právě 24. 4. vznikla v roce 1949 Pionýrská organizace Junáka (později přejmenovaná na Pionýrskou organizaci Československého svazu mládeže).

Více informací

Pionýrský ideál POMOC v praxi
22.03.2020 | Pionýrský ideál POMOC v praxi

V současné situaci je každá pomoc dobrá, to všichni víme. Ale jak pomáhat? Pionýrům je vlastní nejen ideál Pomoc, ale také hledání cest, takže způsob si vždycky najdou. A pomáhají, protože je to třeba, nikoli kvůli sebeprezentaci.

Více informací

Úřední hodiny kanceláře JmKOP - jarní prázdniny
13.02.2020 | Úřední hodiny kanceláře JmKOP - jarní prázdniny

V termínu jarních prázdnin (17. - 21. 2. 2020) jsou zrušeny úřední hodiny v kanceláři Jihomoravské krajské organizace Pionýra. 

Více informací

Lednový pionýrský ples přináší zálesáckou duši v elegantních šatech
11.01.2020 | Lednový pionýrský ples přináší zálesáckou duši v elegantních šatech

Pod září reflektorů jsou muži přitažlivější a ženy krásnější.

Tohle nepsané pravidlo je všem Pionýrům tak trochu jasné, a i proto se každý rok v lednu koná pionýrský ples. Několik hodin před samotnou společenskou akcí se ze Střediska volného času v Lužánkách stane taneční sál, z dřevotřískových desek luxusní bar se skvělými cenami a ze školní lavice a ubrusu prvotřídní recepce, na které vás vždy rádi uvítáme.

Více informací

Slavíme výročí!
02.01.2020 | Slavíme výročí!

V lednu 2020 uběhne už třicet let od rozhodnutí o obnovení samostatné činnosti Pionýra, takže nás čeká rok plný oslav!

Více informací

Téma ODT 2019: Modré světlo
07.06.2019 | Téma ODT 2019: Modré světlo

V loňském roce jsme v souvislosti s propagací projektu Opravdu dobý tábor hovořili o digitálním detoxu, který naše tábory nabízejí. O příležitosti opustit díky nim svět sociálních sítí a strávit pár týdnů s kamarády v přírodě.

Více informací

Propagace se hýbe vpřed
29.04.2019 | Propagace se hýbe vpřed

V sobotu 13. dubna se na celorepublikové pionýrské vzdělávací akci Kamínka sešla parta lidí se zájmem o propagaci v Pionýru. Plodnou diskuzi svolal a řídil Martin (předseda Pionýra). Skupina jeví značené nadšení a většina přítomných chce v aktivní práci na propagaci Pionýra pokračovat.

Více informací

Ideál Poznání v praxi
10.10.2018 | Ideál Poznání v praxi

Pionýr úzce spolupracuje s Ligou proti rakovině už od roku 2007, odkdy je partnerem sbírky Český den proti rakovině a zapojuje se do ní po celé republice. Jde o skutečně ukázkové naplnění ideálu Pomoc, je tu ale prostor i pro další ideály, například Poznání a Příroda. To se jasně ukázalo v pátek 5. 10., kdy se skupinka pionýrů ze 7. PS Borač podívala do laboratoří Ústavu chemie a biochemie Mendelovy univerzity v Brně, který s LPR také spolupracuje.

Více informací

Služba vlasti pokračuje i po 50 letech
22.08.2018 | Služba vlasti pokračuje i po 50 letech

V těchto dnech si připomínáme výročí invaze vojsk Varšavské smlouvy do Československa v srpnu 1968. Je to výročí spojené s mnoha bolestnými vzpomínkami, ale pionýrům nabízí i ohlédnutí s hrdostí. V reakci na vpád „spojenců“ totiž organizace dětí a mládeže (Pionýr, Česká tábornická unie, Junák, Československý svaz mládeže a další) vyhlásily iniciativu Služba vlasti, která vyzývala mládež především k práci a pomoci při zachování důstojného života vlasti a jejích obyvatel.

Více informací

Léto letí
19.07.2018 | Léto letí

Tak je to vždycky: nejdříve je vyhlížíme a připravujeme se na ně… a šup. Najednou se skoro ani neohlédneme a jsou pryč – aneb prvních 123 táborů pomalu končí, tak se na ně podívejme v číslech.

Více informací

Křišťálová vlaštovka 2018
25.01.2018 | Křišťálová vlaštovka 2018

Horšovský Týn, 29. prosince, podvečer, společenský sál restaurace „Pod radnicí“, půl stovky přítomných… – scéna, která se v těchto dnech opakuje na mnoha místech naší země, protože ohlédnout se za končícím rokem, poděkovat si navzájem a pobavit se k tomuhle času patří. Tradiční je podobné posezení i pro vedoucí, instruktory a spolupracovníky Pionýrské skupiny Čtyřlístek Domažlice. V očích přítomných se objevuje překvapení, když do uvolněné atmosféry vstupují čtyři hosté (předseda a místopředsedkyně Pionýra, předseda a tajemnice Plzeňské KOP)… a tváří se trochu tajuplně. Vítá je vedoucí PS Čtyřlístek, Honza Pangrác. Údiv však záhy odeznívá, jde o návštěvu sice nečekanou, ale mnozí se stejně znají, a tak se zábava brzy znovu rozproudí a hosté se vmísí mezi domácí.

Více informací