Články

Distanční činnost u Brabrouků

27.04.2021 | Distanční činnost u Brabrouků

Jak vypadá distanční činnost u Brabrouků? I nadále pořádají pro děti výlety - jak? Stačí rozkliknout a a přečíst.

Jsme 66. PTO Brabrouci. Náš oddíl vzniknul v roce 1998 a do SPTO jsme byli přijati v roce 2001. V roce 2019 jsme pak založili i vlastní PS Modřice.

Jarní vlna nás zastihla docela nepřipravené, jako asi všechny. Všechna opatření nutná pro pokračování schůzek jsme ale zavedli a jelo se dál. Díky letnímu rozvolňování proběhnul i tábor a pár schůzek v září. Protože jsme ale věděli, že úplný zákaz činnosti volnočasových kroužků je jen otázkou času, už o prázdninách jsme se pustili do dlouho plánované přestavby webovek. Přidali jsme stránku s brabroučími výzvami, které se měnily s každým týdnem a děti za ně dostávaly body. Ti nejúspěšnější pak od nás do schránky dostali malou cenu. Od nového roku plníme i pionýrské výzvy a bodují se nejen jednotlivci, ale i celé družinky. Na podzim jsme rozjeli online schůzky v časech, kdy bychom se s dětmi obyčejně scházeli v klubovně a snažíme se fungovat co nejnormálněji. A ani o výlety jsme nepřišli, pořádáme je také distančně ve formě her, šifrovaček a pokladovek situovaných v Modřicích, abychom děti vytáhli ven.

Toto období je pro nás sice něco úplně nového a mnohem náročnějšího než činnost za normálních podmínek, ale přistoupili jsme k němu jako k možnosti se překonat a snažíme se ho trochu zlepšit jak rodičům, tak dětem.

 

Hříbě

Zpět