Články

V Brně se konal turnaj v lakrosu

10.10.2019 | V Brně se konal turnaj v lakrosu

V sobotu 5. října se v rámci jihomoravského SPTO a jeho Zelené ligy uskutečnila soutěž v poměrně neobvyklém sportu – indiánském lakrosu. Už od rána bylo všem jasné, že počasí soutěžícím zrovna nebude hrát do karet, ale i tak se sešlo krásných 260 účastníků z dvanácti brněnských oddílů.

A jak to vlastně celé probíhalo? Soutěž se konala pod širým nebem v prostředí Mariánského údolí a zároveň se hrálo hned na několika hřištích. O organizaci se postaral PTO Iktómi a jako rozhodčí fungovalo téměř třicet vedoucích napříč všemi oddíly. Děti soutěžily v klasických kategoriích od nejmladší až po rádce ve smíšených minimálně pětičlenných družstvech. Speciální byla také možnost hry v kategorii Old, kde se sice odehrálo pouze několik přátelských zápasů, ale zúčastnění hráči si je velice užili.

Přestože pro většinu účastníků byl lakros jako soutěžní sport naprostou novinkou, všichni předvedli skvělé výkony. Soutěžila spolu vždy dvě družstva s jasným cílem – dostat pomocí tzv. „lakrosek“ míček do trojnožky, která fungovala jako branka. Zajímavostí bylo, že hranice hřiště byly pouze orientační, takže se hráči během dvacetiminutových zápasů dost naběhali. Padal jeden gól za druhým a některá mužstva předvedla opravdu vynikající týmovou spolupráci a opravdu kvalitní hru, a to i přes výše zmíněnou nepřízeň počasí.

Pro všechny zúčastněné byly také k dispozici teplé nápoje a o občerstvení se postaral již vyhlášený tým GastroChef, který pro všechny připravil výborné tortilly. Poté, co byly odehrány všechny zápasy jak v rámci základních skupin, tak v rámci následného pavouka, čekalo na všechny vyhlášení. Tam došlo ke zhodnocení soutěže, rozdání cen pro nejlepší týmy a předání praporu SPTO organizátorům další společné akce, zimního orientačního běhu. Celý den proběhl velice úspěšně a všichni účastníci na něj budou rádi vzpomínat.

Zpět