Články

Setkání pionýrských pracovníků

21.09.2017 | Setkání pionýrských pracovníků

Ve dnech 15. - 17. září se uskutečnilo tradiční Setkání pionýrských pracovníků. Místem konání byla táborová základna YMCA ve Veverské Bítýšce, která setkání hostí už poněkolikáté. Setkání se zúčastnily desítky vedoucích a instruktorů z různých pionýrských skupin i nejrůznějšího věku.

Celá akce začala v pátek, výbornou večeří a následně jubilejním 100. sněmem náčelníků SPTO. Zde se řešily především nadcházející akce SPTO (Setonův závod, PTOB, apod..). Kromě tradiční náplně sněmu si Rogi připravil malé "okénko" zajímavostí z historie SPTO. Zbytek pátečního večer se potom nesl ve znamení volné zábavy.

V sobotu se rozhodně nelenilo a hned po snídani začaly první programy. Účastníci měli velmi pestrý výběr, hned ráno si například mohli zvolit mezi improvizační dílnou, přednáškou o speciální pedagogice nebo workshopem o syndromu vyhoření. Počasí sice moc nepřálo, ale hned po pauze s dobrým obědem se všichni vrhli na další programy. Na své si přišli milovníci rukodělek, kteří se dozvěděli, co všechno hezkého se dá udělat z materiálu na Kraji. Kdo chtěl obohatit své vyjadřování si naopak zvolil dílnu Nenásilná komunikace. Na zahřátí dobře posloužil program Ultimate frisbee a kdo rád v krvi cítí rytmus - ten šel na společné bubnování.

Na večeři bylo připraveno grilování a poté, co se všichni posilnili, nastal čas na večerní programy. Komu ještě zbylo hodně energie, vyrazil na dobrodružnou hru. Část účastníků naopak využila možnosti chytře se pobavit a vybrali si program Pub quiz, kde otestovali své znalosti z nejrůznějších oborů. Kdo už neměl náladu na organizovanou činnost, vyrazil prostě do útulné čajovny.

Neděle už se nesla v duchu balení, nevyspání a odjezdů. I přes nepříjemné počasí se akce velmi zdařila a všichni si ji užili a to i díky milé dotaci od Jihomoravského kraje.



Více fotografií ve Fotogalerii

Video z akce zde.

Zpět