Články

Sraz PTO Sraz PTO Sraz PTO

04.06.2022 | Sraz PTO

Poslední květnový víkend (27. - 29. 5. 2022) proběhl Sraz PTO. Kolik se nás sešlo a jak si to všichni užili se dočtete zde.

Celkem 138 dětí a 75 instruktorů a vedoucích se po dvou letech potkalo na Sraze PTO. V pátek 27. 5. 2022 jsem všichni dojeli k Dalešické přehradě do Autocampu Wilsonka. Terén na spaní připomínal spíš sjezdovku než louku, ale nakonec si každý oddíl našel rovný kus země, kde si udělal svůj oheň a postavil stany. Na večer byl naplánovaný slavnostní oheň, kde se měl zvolit který nový náčelník SPTO. Nenašel se žádný kandidát ke zvolení, a tak ani nevadilo, že se oheň musel kvůli špatnému počasí zrušit. 
 
Na ranním nástupu v sobotu byla vyhlášena Zelená liga a potom už začal dopolední program. Motivací celého srazu byli piráti a sobotní dopoledne děti vydělávaly peníze na lodě a vybavení. Mezi nimi chodili admirálové a verbovali je do svých flotil. Pět admirálů se svými flotilami se odpoledne utkalo o velký pirátský poklad. Bitva to byla opravdu surová a kromě rozbitých lodí byly i nějaká rozbitá kolena. Poklad nakonec ukořistil admirál Jelimán se svou flotilou a vlajkovou lodí Dračí Bouře. U večerního ohně ocenil statečnost a bojovnost všech pirátů a poklad rozdělil mezi všechny. 
 
U večerního ohně jsme kromě dělby pokladu a hraní na kytaru taky představovali jednotlivé oddíly. Aby děti lépe poznaly další oddíly, tak každý oddíl o sobě řekl kam jezdí na tábory, kde má klubovnu, kolik má členů a další informace. Kytary pak hrály až do večerky.
 
Než jsme v neděli odjeli domů, tak jsme na nástupu zatleskali novým instruktorům a také novému náčelníkovi oddílu 111. PTO Vinohrady. Pořadatelé srazu oddíl 10. PTO Severka předali prapor oddílu 21. PTO Hády, který bude organizovat podzimní akci, na které se zase všichni potkáme.
 
Jirka
10. PTO Severka

Zpět