Články

Sraz PTO

30.05.2017 | Sraz PTO

Jako každý rok se všechny pionýrské tábornické oddíly sjely na akci s názvem Sraz PTO. Na této akci si opět všichni připomínáme, že jsou zde i jiné oddíly a kolik nás je. Letos se nás sjelo přes 250 účastníků. Sraz PTO 2017 se konal v autocampu Obora na Brněnské přehradě a nesl se v pohodovém duchu, kdy účastníky nemohlo nic překvapit.
V pátek proběhlo slavbostní zahájení olympiády a představení jednotlivých oddílů, které budou v dalším dnu mezi sebou soupeřit v jednotlivých sportovních disciplínách. Děkujeme všem oddílům, že si nachystali působivé prezentace. V sobotu ráno jsme zahájili olympijský den a každý účastník se snažil získat co nejlepší umístění pro svůj oddíl. Celý den jsme zakončili táborákem, u kterého nám hráli kytaristi a spousta oddílů si nachystala hříčku pro ostatní.

Akce z pohledu 10. PTO Severky
Olympijské hry
Tradiční sraz pionýrských tábornických oddílů máme za sebou. Letos se konal v kempu Obora u brněnské přehrady, a to ve znamení Olympijských her.
Sešli jsme se u klubovny, dobalili věci a vyšli. Šli jsme přes Medlánky kolem koní až do Bystrce k ZOO. Tam nám bohužel před nosem ujel autobus, tak jsme museli hodinu čekat. Ale nakonec jsme v pořádku dorazili na místo, kde jsme se navečeřeli a postavili stany. Hned potom jsme se sešli na slavnostním zahájení Olympijských her, kde se každý tým (oddíl) představil ostatním, zazněly písně, hymny, hesla a pokřiky, to vše za bouřlivých potlesků. Každý tým měl mít nějaký dres, aby bylo jasné, že patří k jednomu sportovnímu týmu (oddílu). My jsme se pyšnili červenými čepičkami, takzvanými "bernardkami" takže nás každý hned poznal a byli jsme v davu pěkně vidět. Nechybělo ani tradiční zapálení olympijského ohně. To už se ale začalo stmívat, a my byli po cestě na horkém slunci unaveni, tak jsme šli spát.
Ráno v sobotu bylo sluníčko pryč, tak jsme si v rámci rozcvičky přinesli trochu dřeva na oheň, uvařili jsme si čaj a posnídali. Po snídani jsme z našich řad vybrali reprezentanty a vydali se do boje. Bojovalo se v 8 disciplínách – Zápas v kruhu, Střelba, Hod oštěpem, Maraton, Sprint, Běh těžkooděnců, Kolečko a Skok do dálky. Kdo zrovna nesportoval, ten si zatím mohl nazdobit svůj olympijský dres foukacími fixami. Všichni severáci tak přijeli domů s originálními tričky. Toto sportování nám zabralo celý den, jen jsme si udělali pauzu na oběd v podobě těstovin s boloňskou omáčkou.
V podvečer jsme se sešli u velkého táboráku, kde se hrálo a zpívalo a hráli jsme různé zábavné hry od ostatních oddílů. Oheň nás hřál až do setmění, tak jsme si potom hned vyčistili zoubky a šli spát.
Neděle už zase byla letní. Po snídani jsme začali balit, ale ještě před odchodem proběhlo vyhlášení na velikém nástupu v krojích. A můžete začít slavit, Severka totiž tu pionýrskou Olympiádu vyhrála!!! Medaile Vám sice nevezeme, ale vezeme si spoustu nových zážitků.
Potom si pro svá osvědčení přišli novopečení instruktoři, od nás Kačka, Vilík a Nikča, takže ještě jednou gratulujeme.
A pak už chybělo jen vyhlásit to, na co jsme se těšili ze všeho nejvíc. Na výsledky celoroční soutěže Zelené Ligy, které jsme vylepšovali na šifrovačce Za Psem, na soutěži PioTrio a na Setonově závodě.
Díky všem skvělým severáků, letos máme krásné 3. místo! Takže kdo se na tomto výsledku podílel účastí na některé ze soutěží, může na košili hrdě nosit nášivku, kterou rozdáme dětem na schůzkách.
Po nástupu jsme rychle sbalili naše tábořiště a poobědvali. Cesta domů byla bez problémů a k maminkám jsme se dostali v pořádku. Moc děkujeme všem za letošní rekordní účast na Srazu PTO, za skvělé výsledky ve všech soutěžích Zelené Ligy a doufám, že se setkáme na Letním vandru.

Zpět