Články

Největší otevřená akce Pionýra se blíží

25.01.2019 | Největší otevřená akce Pionýra se blíží

Ledová Praha i letos, stejně jako předchozích 18 let, nabídne o pololetních prázdninách (1. až 3. února) tisícům dětí desítky volných nebo zlevněných vstupů do pražských muzeí, historických památek a dalších zajímavých míst.

Co Ledovka nabízí

Míst, na která se děti (a jejich doprovod) mohou podívat se slevou nebo i zdarma, je opět přes čtyřicet. Některá z nich jsou určena jen pro předem hlášené skupiny, ale na naprostá většina je otevřená všem účastníkům Ledovky. Celá nabídka je jako vždy na stránkách akce: www.ledovapraha.cz

Zde se dočtete i o doprovodných programech, jako je geocachingová hra, která „geokačery“ v centru Prahy provede po místech spojených se zpracováním zlata a výrobou peněz či cenných papírů. Pro všechny je určena vědomostní Velká ledová soutěž, která bude pokračovat i po Ledové Praze a výherci v ní mohou získat hry od firmy Mindok a další ceny.

 

Jak se zúčastnit

K účasti je potřeba jen tzv. Ledová karta, která slouží jako průkazka účastníka. Během ledna byly v balíčcích a obálkách rozesílány po celé republice do škol, spolků, dětských domovů, ale i po pár kouscích rodinám, jež si požádaly. V týdnu před akcí (od pondělí 28. 1.) jsou karty navíc rozdávány na Senovážném náměstí 24, Praha 1.

Jediná podmínka účasti je, že akce je určena dětem, ty samozřejmě mohou mít doprovod (rodiče, vedoucí, učitele…), ale rozhodně nelze slevy využít  pro skupinky samotných dospělých.

 

Zájem médií

Ledová Praha patří k mediálně atraktivním akcím Pionýra, těžko se divit, když pravidelně uvede do pohybu za tři dny 15 000 účastníků. I proto byla ve středu 23. 1., kdy jsme uspořádali snídani s novináři, poměrně solidní účast (osm zástupců médií). Kromě Ledové Prahy byl představen také koncert Děti dětem a řeč přišla i na Pionýrský Sedmikvítek. Přítomní novináři mj. ocenili i domácí občerstvení a zaujaly je také ručně psané pozvánky.

Zároveň byla vydána také tisková zpráva - pozvánka na Ledovou Prahu. Zveřejnila ji ČTK, ale i další, jako například Dětská tisková agentura či Borovice.cz na Ledovku pozval i portál Adam.cz a na příští týden je připravena pozvánka v Českém rozhlase. Děkujeme! :)

 

Zpět