Akce

GastroChef 2022 - zrušeno

Datum:9. - 12.6.2022
Místo konání:čtvrtek Údolní, víkend blízko Brna
Popis akce:

Proč má můj malinový pudink vždycky příchuť "kakaa"? Dá se z těstovin vyrobit tavený sýr? Proč po mě nikdo nechce umývat na táboře hrnce? Dá se uvařit na výletě za 30 Kč na den? Proč dětem nechutná můj oblíbený recept - tradiční islandská vařená ovčí hlava? Jak chutná hummus? Kde je víc masa - v mase nebo v masové konzervě? Co váží víc - kilo těstovin nebo kilo rýže? Má pravdu Láďa Hruška?

Zveme Tě na úspěšný víkendový kurz Klubka, který je zaměřený na zlepšení Tvých kuchařských dovedností, které využiješ při své práci v oddílu, na táborech a jiných hromadných akcích.

Na kurzu se Ti formou her pokusíme odpovědět na většinu z výše uvedených otázek a zároveň si vyzkoušíme spoustu praktických postupů, jak lépe uvařit pro větší počet strávníků v podmínkách, se kterými se v naší oddílové činnosti setkáváme. Zahrajeme si i nějaké hry, pobavíme se a snad i odpočineme od našich každodenních starostí...

Kurz je určen instruktorům a vedoucím ve věku 16-23 let, kteří vaří / budou vařit na výletech, táborech a podobných akcích pro větší počet účastníků. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé pionýrské kuchaře. Kurz bude obsahově srovnatelný s již realizovaným během v minulých letech.

Kurz bude realizován jako kombinace teorie (cca 20%) a praxe formou skutečného vaření:
- Teorie (potraviny, normy, receptury, kuchařské postupy,…)
- Praktické vaření různých jídel v různých situacích

Typ akce:Vzdělávací
Pořadatel:11 Jihomoravská krajská organizace Pionýra
Věk účastníků:16 - 23
Cena:700 Kč pro členy Pionýra / 700 pro nečleny
Předpokládaný počet účastníků:24