Datum: | 9. - 12.6.2022 |
---|---|
Místo konání: | čtvrtek Údolní, víkend blízko Brna |
Popis akce: | Proč má můj malinový pudink vždycky příchuť "kakaa"? Dá se z těstovin vyrobit tavený sýr? Proč po mě nikdo nechce umývat na táboře hrnce? Dá se uvařit na výletě za 30 Kč na den? Proč dětem nechutná můj oblíbený recept - tradiční islandská vařená ovčí hlava? Jak chutná hummus? Kde je víc masa - v mase nebo v masové konzervě? Co váží víc - kilo těstovin nebo kilo rýže? Má pravdu Láďa Hruška? Zveme Tě na úspěšný víkendový kurz Klubka, který je zaměřený na zlepšení Tvých kuchařských dovedností, které využiješ při své práci v oddílu, na táborech a jiných hromadných akcích. Na kurzu se Ti formou her pokusíme odpovědět na většinu z výše uvedených otázek a zároveň si vyzkoušíme spoustu praktických postupů, jak lépe uvařit pro větší počet strávníků v podmínkách, se kterými se v naší oddílové činnosti setkáváme. Zahrajeme si i nějaké hry, pobavíme se a snad i odpočineme od našich každodenních starostí... Kurz je určen instruktorům a vedoucím ve věku 16-23 let, kteří vaří / budou vařit na výletech, táborech a podobných akcích pro větší počet účastníků. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé pionýrské kuchaře. Kurz bude obsahově srovnatelný s již realizovaným během v minulých letech. Kurz bude realizován jako kombinace teorie (cca 20%) a praxe formou skutečného vaření: |
Typ akce: | Vzdělávací |
Pořadatel: | 11 Jihomoravská krajská organizace Pionýra |
Věk účastníků: | 16 - 23 |
Cena: | 700 Kč pro členy Pionýra / 700 pro nečleny |
Předpokládaný počet účastníků: | 24 |