Články

14.02.2024 | Ledová města 2024 jsou minulostí

Pololetní víkend 2. až 4. února byl plný zážitků, přátelských setkání, veselých historek a hlavně, byl plný dětí v Ledových městech. Ledová Praha, Plzeň, Karviná a Ledové České Budějovice, Brno a Liberec okouzlily dětské skupiny a rodiny z celé republiky.

Na dalekou cestu se vydala například pražská 93. pionýrská skupina Orion. Zavítala do Karviné a jistě se nebudu mýlit, když povím, že si to tam všichni náramně užili. Navštívili všechna místa z nabídky zájmových bodů, ale nejvíce je zaujal curling. Na ledové ploše vydrželi téměř tři hodiny a tento sport si vyzkoušeli opravdu důkladně. Jak by ne, když byl curling sportem letošních Ledových měst.

Spojení pionýrské republikové akce a Českého svazu curlingu mělo velmi pozitivní ohlasy nejen u dětí, ale také u jejich rodičů. O této spolupráci se hovořilo v rozhlase i v televizi. Tohle se nám opravdu povedlo a já moc děkuji všem ledoborcům, kteří ve svém městě curling zařizovali. Nebylo to vždy jednoduché, ale nakonec jsme to všichni zvládli a odměnou bylo nadšení a radost dětí i dospělých.

Curling určitě z nabídky Ledových měst hned tak nezmizí. Jak mi řekl nejeden curlingový instruktor v Karviné: „Je to fajná akce. Už se těšíme na příští rok.“

JAK SE VÁM LÍBILY LETOŠNÍ LEDOVÉ KARTY?

Snažíme se chovat ohleduplněji k životnímu prostředí, a proto jsme zrušili tištěná ledová leporela. Snížil se počet tištěných plakátů a přidali jsme celoroční univerzální nálepky s odkazy na web a sítě. Elektronický formát karet kvitovali rodiče a pedagogové, kteří se často ptali, kde si mohou letos karty před akcí vyzvednout. Nemuseli karty vyzvedávat, rozdávat je dětem, stačilo si kartu uložit a ukázat k případné kontrole. Bylo pěkné slyšet pozitivní reakce a jen mě to ujistilo v tom, že jsme udělali dobře. A co vy? Máte jinou zkušenost? Námět na změnu formátu Ledové karty, nebo jiný podnět ke kartám? Napište mi na info@ledovamesta.cz. Když nic nenapíšete, nic se nedozvím.

LIBEREC TO PARÁDNĚ ROZJEL...

Jirka Manych dokázal, že začít s Ledovým městem není tak těžké. Liberec byl v nabídce poprvé samostatně a při tomto ročníku jej navštívilo 11 pionýrských skupin a 164 rodin s dětmi. Celkem to znamená téměř 800 účastníků Ledového města Liberec. Děkuji, Jirko. Vítej mezi LEDOBORCI.

KTERÉ MĚSTO SE PŘIDÁ V ROCE 2025?

V nadcházejícím ročníku budeme slavit i pionýrské výročí. Ledová města jsou první republikovou akcí tohoto jubilejního pionýrského roku. Nebylo by skvělé vyšvihnout tento ročník Ledových měst? Přidejte se k ledoborcům a pomozte nám dostat tuto jedinečnou pionýrskou akci do většího povědomí veřejnosti. Ukažme, že Pionýr dělá fakt dobré akce pro děti. Jak vypadala Ledová města 2024 a co jsme zažili, se dočtete v příštím vydání Mozaiky.

Katka Jachymčáková

Zpět