Články

PTOB 2023

26.09.2023 | PTOB 2023

Již 9. ročník závodu v orientačním běhu pro pionýrské tábornické oddíly se blíží! Tato podzimní událost nás opět přivede k vzrušujícím dobrodružstvím díky orientaci v neznámém terénu.

V sobotu 7. 10. 2023 se uskuteční již 9. ročníku závodu v orientačním běhu pro pionýrské tábornické oddíly. Tato podzimní akce se stala pevnou součástí Zelené ligy a opakuje se jednou za dva až tři roky. Hledáme zajímavé lokality v okolí Brna, kde závod ještě nebyl a které jsou dostupné hromadnou dopravou. Závody se tak uskutečnily v Kohoutovicích, v Březině, v Soběšicích, v Bystrci a letos se sejdeme v Ořešíně.

Vždy, když se závod koná, jde pro hodně dětí o první zkušenost s orientačním během. Sportem, který spojuje orientaci v terénu podle mapy a běh. Oddíly SPTO chtějí své členy vést mimo jiné k pohybu a sportu obecně a také k dovednostem souvisejícím s pobytem v přírodě. Kam orientace v mapě jistě patří. Očekáváme účast přibližně 250-300 závodníků, převážně dětí, ale za každý oddíl bude závodit minimálně jeden dospělý.

Za organizátory Žokej, 176. PTO Vlčata

Zpět