Články

Lednový pionýrský ples přináší zálesáckou duši v elegantních šatech

11.01.2020 | Lednový pionýrský ples přináší zálesáckou duši v elegantních šatech

Pod září reflektorů jsou muži přitažlivější a ženy krásnější.

Tohle nepsané pravidlo je všem Pionýrům tak trochu jasné, a i proto se každý rok v lednu koná pionýrský ples. Několik hodin před samotnou společenskou akcí se ze Střediska volného času v Lužánkách stane taneční sál, z dřevotřískových desek luxusní bar se skvělými cenami a ze školní lavice a ubrusu prvotřídní recepce, na které vás vždy rádi uvítáme.

Šátek se sponou zůstane ležet doma ve skříni a místo něj se na krku mladých Pionýrů objeví kravaty, motýly a blýskavé náhrdelníky. Z košile s jednou řadou zelenohnědých knoflíků se během několika minut stane oblek či prvotřídní šaty, a pohorky vyměníme za společenské boty a lodičky. Za ta léta praxe jsme už zvyklí na to, že s úsměvem jde všechno lépe, a proto i tentokrát nasadíme spokojený výraz a s radostí v duši odevzdáme celý večer zábavě, tanci a dobré konverzaci. Jednou ročně odhodíme naše dobrovolnické vzezření, abychom dali průchod těm společenským tvorům v nás a ukázali sami sobě navzájem, že se umíme líbit.

Ačkoliv jsme otevřeni tomu průkopnickému „já“ a dáváme prostor novým zážitkům a zkušenostem, nic to nemění na tom, že máme rádi řád. Proto na hosty bude každý rok čekat sklenička na šampaňské, která se okolo osmé hodiny večerní jako zázrakem naplní zlatavou tekutinou, které je tak akorát dost na to, abychom si připili na úspěchy Pionýra a úspěchy nám vlastní. Taky si můžete být jisti, že i po skončení plesu dodržujeme minimálně jeden krok ze sedmi, který nám pomáhá být tím ideálním Pionýrem, a peníze získané za prodej tomboly věnujeme na dobrou věc. Někdy adopce zvířete, jindy zase pomoc nemohoucím. Třeba letos jsme v brněnské zoologické zahradě na základě hlasování adoptovali Vlka arktického, a vybrali pět tisíc korun, které pošleme jako příspěvek na jeho spokojené žití. Tak až ho příště uvidíte, usmějte se a vzpomeňte si, že je to zásluha jednoho pionýrského plesu.

Víno je zde výborné, hudba tak akorát hlasitá, příjemná atmosféra proudí. Ačkoliv nám v žilách koluje zálesácká krev a tulácký způsob života nám není cizí, umíme se přizpůsobit situaci a z takovéto akce vytěžit co nejvíc. A moc si to užíváme.

Nita (Tulák)

Zpět