Články

O pololetních prázdninách bude opět Ledové Brno

01.02.2024 | O pololetních prázdninách bude opět Ledové Brno

Již potřetí vedoucí z Jihomoravského Pionýra připravují pro dětské oddíly a veřejnost Ledová města. O pololetních prázdninách (2.–4. února 2024) bude možné nejen v Brně, ale i v Praze, Plzni, Liberci, Českých Budějovicích a Karviné navštívit za zvýhodněných podmínek místní památky, kulturní, sportovní a jiné instituce.

V Brně na účastníky čeká 12 míst, kde je možné využít zvýhodněné vstupné s tzv. Ledovou kartou. Tu je možné získat zdarma po přihlášení na akci na stránkách  ledovamesta.pionyr.cz/brno. Navštívit můžete například Technické muzeum, hrad Špilberk, Zoologickou zahradu, Sklep pod novou radnicí, Kostnici u sv. Jakuba, Labyrint pod Zelným trhem, Výstavu modulových kolejišť a mnoho dalšího.

Mimo to vše Ledová města budou letos opravdu na ledu. Ve všech ledových městech naleznete jako zájmový bod i zimní stadion s ukázkou curlingu. V Brně se Curlingová hala nachází v areálu bývalé Zbrojovky a navštívit ji můžete v pátek 14:00–18:00. Vstup bude zdarma, ale před vstupem na led nezapomeňte na čisté tenisky.

Kromě toho pro přihlášené oddíly a jiné mimobrněnské dětské skupiny zajištěno ubytování v klubovnách místních oddílů, letos jde o 5 skupin z celé republiky. Celkově je na Ledovém Brnu očekáváno až 1000 návštěvníků, celorepublikově okolo 15ti tisíc.

Zpět