Články

Setonův závod přilákal 300 závodníků

24.04.2018 | Setonův závod přilákal 300 závodníků

Počasí letos mladým pionýrům opravdu přálo! V sobotu 21. dubna se uskutečnil každoroční závod v tábornických dovednostech a znalostech, tentokráte pod vedením oddílu Severka z Řečkovic.

Trasami naskrz Zamilovaným hájkem se již od ranních hodin hemžily tříčlenné hlídky jihomoravských pionýrských tábornických oddílů ve čtyřech kategoriích, které poctivě a s chutí plnily různá stanoviště. Uzly, první pomoc, finská stezka, zoologie, jízdní řády a nebo přišití knoflíku či týmová stavba stanu - to vše a nejen to potkali letos závodníci na trati, a aby dosáhli co nejlepších výsledků, bylo zapotřebí pilně trénovat s vedoucími na oddílových schůzkách. „Na sítňák vždycky trénujeme několik měsíců, každou schůzku se učíme a pilujeme jiné věci, někdy ani nevíme, že se učíme, protože si u toho hrajem, a to je nejlepší. Občas mě to už unavuje, ale potom to stojí za to!” uvádí Marek z 10. PTO Severka, který letos běžel Setonův závod již podruhé.

V cíli na děti čekalo zasloužené občerstvení v podobě hot-dogů - párků v rohlíku, které pro ně připravoval zkušený tým GastroChef. Po celý den panovala dobrá nálada, byl prostor i na seznamování či sportovní hry, a tak čekání na poslední hlídky a vyhlášení všem rychle uteklo. Odpoledne byly nejlepší hlídky odměněny nejrůznějšími cenami a za potlesku a bouřlivého “UMÍÍ!” všech účastníků tak skončil letošní závod.

Setonův závod byl poslední soutěžní akcí školního roku 2017/2018 v rámci Zelené ligy - celoroční soutěže pionýrsko-tábornických oddílů, kterou pořádá Jihomoravská krajská organizace Pionýra. Výsledky Zelené ligy, celoročního klání, na jehož konci vzejde sedm vítězných oddílů, které se podílí na přípravě dalších akcí i vedení sdružení PTO, se dozvíme na Srazu PTO, který proběhne o víkendu 18. - 20. května u jedovnického rybníka. Tak se tam na Vás budeme těšit!

Zpět